CCBN predstavio uspješnu suradnju između Hrvatske i Kanade na Meeting G2.5

SHARE

Zagreb, 6. studenog 2019. – Ovogodišnja konferencija MEETING G2 – Gradimo poslovne mostove, organizirana s ciljem poslovnog povezivanja Hrvata u domovini i iseljeništvu, održala se od 4. do 6. studenog 2019. godine u Zagrebu. Konferencija je ugostila više od 200 sudionika, od čega oko 70 uspješnih poslovnih ljudi hrvatskog porijekla iz inozemstva. U sklopu bogatog programa Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (CCBN) je sudjelovala na panelu gdje su sudionici mogli saznati o uspjesima, ali i izazovima u radu hrvatskih poduzetnika.

Joe Bašić, predsjednik Kanadsko-hrvatske poslovne mreže, na Konferenciji je predstavio njen rad i poslovne uspjehe. Naime, u posljednjih devet godina, od osnutka mreže, trgovinska razmjena između Kanade i Hrvatske se povećala više od pet puta. U razdoblju od 2010. sa 127 milijuna kuna na 635 milijuna kuna 2019. godine. Time je Hrvatska postala glavni partner Kanade i ima najveću trgovinsku razmjenu od svih zemalja u regiji jugoistočne Europe.

Članovi CCBN-a su ugledni i uspješni poslovni ljudi, stručnjaci i poduzetnici koji žive i rade u Hrvatskoj, a imaju direktno iskustvo rada u Kanadi. To iskustvo omogućava im istinsko razumijevanje prepreka koje se mogu pojaviti, a i osigurava stručnost i znanje za savladavanje ovih barijera kako bi se ostvario uspjeh. Vjerujem da će doći do daljnjeg rasta trgovinske razmjene, a naročito temeljem potpisanog CETA ugovora (Comprehensive Economic and Trade Agreement) koji uklanja trgovinske prepreke u mnogim sektorima“, izjavio je Joe Bašić.

Uz Joea Bašića, na panelu su sudjelovali članovi izvršnog odbora CCBN-a Dennis Rukavina (Metronet), John Gašparac (PWC), Adrian Beljo (Edward Bernays Visoka škola) i Mark Mocnaj (CCBN) te su govorili o konkretnim, uspješnim primjerima suradnje, kao i o specifičnostima u radu te su ponudili razmišljanja kako pomoći poduzetnicima iz obje zemlje u poboljšanju suradnje.

Kao i sva prethodna izdanja, konferencija je organizirana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je otvorila Konferenciju.

Dodatne informacije o konferenciji G2 Meeting na internetskoj stranici – https://meeting-g2.com/?lang=hr .